Vízszintes fúrás a GRUNDOMAT® segítségével

A Grundomat pneumatikus átfúró szerszámaival már közel 45 éve biztosítanak pontos vízszintes fúrásokat az utak, vasutak és tereprendezések alatt világszerte. 

A GRUNDOMAT® jellemzői:

Könnyűvé tett visszafordítás: Az 5 és 7 hüvelyk közötti átmérőjű Grundomat vízszintes fúrószerszámok új, szabadalmaztatott visszafordító mechanizmussal vannak felszerelve. A Grundomatot a fúrás közben könnyen visszafordíthatja a berendezés vezérlőrendszerén lévő kar beállításával. Nincs szükség a légtömlő elfordítására vagy a fúrószerszám leállítására.

  • Könnyen indítható kézzel vagy állványról
  • Szabadalmaztatott, oda-vissza mozgó, lépcsős kúpos vésőfej
  • Minimális szerszámbeállítás a gyors, nyereséges munkavégzéshez
  • Tartós konstrukció lévén kevés karbantartást igényel

Árok nélküli technológia előnyei:

  • A Grundomat kialakítás nagyobb célpontosságot biztosít, mint a hagyományos pneumatikus fúrószerszámok.
  • A fúrószerszám egyetlen egyszerű lépésben elvégzi a fúrást és behúzza mögötte a csövet
  • Minimális zavarást okoz a közlekedésben, az épületekben és más közművekben
  • Elkerüli a felszín jelentős károsodását és a régi árokásási módszerekhez szükséges költséges helyreállítást
  • Könnyen beállítható és működtethető
  • Minimális létszámú személyzetet igényel

A víz-, gáz-, csatorna- és villamosenergia-iparban mindannyian hasznát vették az árok nélküli technológia e munkagépének. Minimális működési területre van szükség, és a vízszintes fúrószerszám a nagyobb, drágább irányfúró berendezések kiegészítőjeként és sok esetben gazdaságos alternatívájaként szolgál.

Képességei:

A Grundomat 15 és 50 méter hosszúság között képes pontos vízszintes fúrásokat végezni. A pneumatikus szerszám minden elmozdítható talajban használható: homokban, vályogban és még kavicsban is, és könnyen konfigurálható az új csőanyagok széles választékának behúzására.

Vízszintes fúrás áttekintés:

A sűrített levegő ismétlődően hajtja a dugattyút a fúrószerszám vésőfej-egységének hátsó részéhez. Ez először összenyomja az előfeszített acélrugót, amely a vésőfej-egységet a főburkolattól függetlenül előre nyomja, hogy előfúrást biztosítson. Ezután ugyanez a folyamatos erő előre tolja a fő burkolatot. A Grundomat a szabadalmaztatott, lépcsős kúpos fejével következetesen pontos fúrási eredményeket biztosít.

A GRUNDOMAT® kalapácsok egyenesen a hagyományos fúrószerszámok előtt járnak

A rögzített fejű "hagyományos" fúrószerszámok hajlamosak a legkisebb ellenállás útját választani, amikor nehéz talajjal és akadályokkal találkoznak a fúrás útjában. Amikor akadályba ütköznek, sok vízszintes fúrószerszám könnyen letér a pályáról, ami sikertelen fúrást eredményez. A Grundomat fúrószerszámok dugattyús, lépcsős-kúpos vésőfejének mozgása egyedülálló, mivel a szilárd akadályokba is beleütközik. Ez a kétütemű működés azt jelenti, hogy a dugattyú ütése a dugattyús szerszámfejre koncentrálódik az optimális árok nélküli fúrási teljesítmény érdekében.