PT-300 típusú lánctalpas bozótirtó


Kompakt lánctalpas jármű, közepesen nehéz erdészeti munkák elvégzésére tervezve 

A FAE PT-300 az ideális lánctalpas bozótirtó a nehéz feladatokhoz, legyen szó erdőgazdálkodásról, vagy elektromos vezetékek, olaj- és gázvezetékek melletti tűzgátak kialakításáról.

Az oszcilláló futóművel ellátott masszív szerkezete a FAE hidraulikus egységek széles választékával teszi kompatibilissé: erdészeti bozótirtókkal, kőmarókkal, tuskómarókkal és buldózer tolólapokkal. A nagy teljesítményű CAT C7.1 Acert hathengeres motor alacsony üzemi tömeggel lehetővé teszi a meredek lejtőkön és puha talajon történő munkavégzést. A hidraulikus rendszer garantálja a megbízhatóságot és a hatékonyságot. A tágas fülke páratlan a kényelem, az ergonómia és a kezelő biztonsága tekintetében.


MŰSZAKI ADATOK

PT­300 III TIER 4F

Névleges teljesítmény

302 LE

Károsanyag Kibocsátások

U.S. EPA Tier 4 Final / EU Stage V

Szivattyú

2- EP control – 78 cm3 - Danfoss

Motor

2- HY control – 80 cm3 - Rexroth

Max üzemi nyomás

420 Bar

Berendezés szivattyú

1- EP control – 147 cm3 - Danfoss

Maximális bozótirtó nyomás

350 Bar

Hidraulika olajtartály

320 L

Üzemanyag tank

380 L

Karbamidtartály (AdBlue®)

16 L

Láncok

171 patent - olajozott - Berco (alapfelszereltség 660 mm-es lánctalpakkal)

Belső görgők

6 + 6 egyélű+ 3 + 3 kétélű

Hordozó görgők

2 + 2

Belső elektromosság

24 volt

 Teljes sebesség előre

6,5 Km/h

Max. hátrameneti sebesség

6,5 Km/h

Döntési szög

45° függőleges, 35° oldalirányú

Üzemi súly

11330 Kg (alapfelszereltség, 660 mm lánctalp)
11930 Kg (standard felszerelés, 800 mm DG lánctalp)

Talajnyomás

0,29 Kg/cm2 (standard felszerelés / 800 mm DG/200/U/SONIC-225 talp))

Ajánlott adapterek:Alkalmazási területek:

 • Erdészeti karbantartás

 • Tuskó eltávolítása

 • Tűzoltás és tűzvédelem

 • Villanyvezetékek, olaj- és gázvezetékek karbantartása

 • Út menti és vasúti növényzet karbantartása

 • Környezetvédelem, vadon élő állatok élőhelyeinek védelme és tápláléklerakó területek karbantartása

 • Gyümölcsösök és szőlőültetvények karbantartása és helyreállítása

 • Mezőgazdasági talajművelés és talajjavítás

 • Föld- és kavicsutak építése és karbantartása

 • Kőzetmarás

 • Talajkeverés

Alapfelszereltség:

 • Sonic System
 • Hidrosztatikus erőátvitel a lánctalpakhoz
 • Hidrosztatikus erőátvitel az adapterekhez
 • Oszcilláló futómű
 • 660 mm-es acél kenhető lánctalpak, szimpla futóműbuldózer típusú görgők
 • Kombinált alumínium hűtő eltömődésgátló lamellákkal
 • ROPS/FOPS/OPS-jóváhagyással rendelkező fülke
 • Komfort vezetőülés (fűtött és légrugós)
 • Fűtés és légkondicionáló rendszerek
 • Ergonomikus joystick vezérlés
 • Pormentesítő levegőszűrés a kabinban
 • Színes 7"-os LCD kijelző
 • MP3/CD bluetooth rádiólejátszó
 • LED munkalámpák
 • Turbófeltöltős és utóhűtéses CAT C7.1 Acert motor
 • H-keret oszcilláló kivitelben
 • Dupla vészkijárat és tetőkijárati külső fogantyú
 • Lexan® kabinszélvédők (teljes felszereltséggel 12 mm)
 • Légkompresszoros rendszer
 • Utókezelő rendszer DOC/DPF/SCR (PT 300 T4F)
 • Hidraulikus vezérlés készlet csörlőhöz és védőkerethez

A legfontosabb jellemzők

EGY MOTOR, AMELY MINDIG KÉSZEN ÁLL AZ INDULÁSRA

ERŐS - A világ egyik legszélesebb körben használt hathengeres motorjának rugalmassága és megbízhatósága. A Caterpillar C7.1 Tier 4 Final/ Stage V motor 302 lóerős, míg a Tier 3/Stage III A változat 275 lóerős. Mindig csúcsminőségű teljesítmény, amelyet a globális szervizhálózat támogat.

MOZGÉKONY - A FAE PT-300 a meredek, puha, egyenetlen és mocsaras terepen végzett munkát is könnyedén veszi. Hosszirányú lejtés 45°-os és keresztirányú lejtés 35°-os. Nagy teljesítmény, alacsony üzemi súly. Minimális nyomás a talajra: 0,29 kg/cm2.

TECHNOLÓGIA - High-tech test és lélek. A FAE által kifejlesztett integrált rendszer a maximális teljesítmény biztosítása érdekében. A kulcsfontosságú működési paramétereket figyelő érzékelők hálózatával a PT-300-ban minden könnyen finomhangolható.

KÉNYELMES - A teljes kezelői kényelmet szem előtt tartva tervezték. ROPS/FOPS/OPS fülkék - az iparági mérce. Magas Lexan™ ablakok. Ergonomikus joystickok. Pneumatikus ülés. 7"-os színes kijelző az összes kezelési funkció ellenőrzéséhez és beállításához.

SOKOLDALÚ - A FAE PT-300 konstrukciós jellemzői lehetővé teszik, hogy az erdészeti bozótirtók (szintén exkluzív Sonic rendszerrel), kőmarók, tuskómarók és buldózer tolólapok befogadására alkalmas legyen. Mindig ideális konfiguráció az erdők és erdők kezeléséhez, valamint elektromos vezetékek, olaj- és gázvezetékek közelében tűzgátak létrehozásához.

A FAE PT-300 motorára mindíg számíthat. A Caterpillar C7.1 Acert hathengeres a világ egyik legnépszerűbb és legelismertebb motorja. Az utóhűtővel és Acert technológiával ellátott kettős turbófeltöltővel felszerelt motor Tier 4 Final/Stage V változata lenyűgöző 302 lóerős teljesítményt nyújt. Hatékony, megbízható, kiváló fogyasztás/teljesítmény aránnyal.

A Tier 4 Final/Stage V szabványnak való megfelelést a dízel részecskeszűrő (DPF), a szelektív katalitikus redukció (SCR) és a dízel oxidációs katalizátor (DOC) technológiák kombinációja garantálja.

Ez a kombináció maximalizálja az üzemidőt, és idővel minimális karbantartást igényel, amit a munka megszakítását nem igénylő passzív regenerálással ér el. A FAE PT-300 emissziómentes piacokra szánt Tier 3 / Stage III A változatban is kapható, 275 lóerős teljesítménnyel. A nagyvonalú 7 literes lökettérfogat és a kifejezetten a FAE PT-300-hoz tervezett hűtőrendszer biztosítja, hogy mindkét konfiguráció csúcsteljesítményt nyújtson mind a nehézipari alkalmazásokban, mind a trópusi éghajlaton történő munkavégzés során.

HATÉKONY, MEGBÍZHATÓ ERŐÁTVITEL

A FAE PT-300-hoz tervezett erőátvitel két alapvető koncepción alapul: a technológián és az integráción. Elektronikusan vezérelt szivattyúk és érzékelők, valamint egy dedikált vezérlőegység, amelyek együttműködnek a maximális teljesítmény érdekében. A rendszereket úgy tervezték, hogy a CAT C7.1 Acert motor mindig optimális fordulatszámon működjön. A FAE PT-300 hidrosztatikus erőátviteli rendszere az üzemi terhelések csillapítását is szolgálja. Ez biztosítja, hogy a teherhordó és kulcsfontosságú alkatrészei kisebb igénybevételnek legyenek kitéve, csökkentve ezzel a kopást. 


Ez biztosítja, hogy a teherhordó és kulcsfontosságú alkatrészei kisebb igénybevételnek legyenek kitéve, csökkentve ezzel a kopást. A végeredmény nagyobb tartósság, mint a mechanikus erőátvitel esetében.A FAE PT-300 hidrosztatikus erőátvitelének további előnye, hogy a FAE dedikált FAE-berendezések széles választékát, például erdészeti bozótirtókat, tuskómarókat és buldózer tolólapokat tudnak működtetni.

NAGY TEHERBÍRÁSÚ FUTÓMŰ

A FAE PT-300 futóművet úgy tervezték, hogy a legnehezebb körülmények között is maximális működési teljesítményt és megbízhatóságot nyújtson a kiváló minőségű Berco alkatrészekkel. Az élethosszig tartó kenéssel ellátott láncok a hagyományos láncoknál hosszabb élettartamot, valamint nagyobb kezelői kényelmet biztosítanak. Szilárd, megbízható buldózer típusú görgők. Oszcilláló futómű-technológia a kiváló vonóerő és kényelem érdekében. Kétféle görgővédő opció áll rendelkezésre a különböző munkakörnyezetekhez való jobb alkalmazkodás érdekében.

A hagyományos geometria alacsony súlypontot biztosít, és optimális kapcsolatot biztosít a lánc és a hajtókerék között. Két alapvető elem a lehető legjobb munkavégzéshez, még lejtőn is. A FAE PT-300 tengelytávja megnöveli azt a területet is, amelyen a teher eloszlik, ami alacsonyabb fajlagos nyomást jelent a talajra.

A PT-300 futóművének kereteit úgy tervezték, hogy ellenálljanak a nagyobb igénybevételeknek, és megkönnyítsék a karbantartást.

KOMOLYAN KÉNYELMES FÜLKE

A FAE PT-300 vezetőfülkéjét azok számára tervezték, akik szélsőséges körülmények között dolgoznak. Ergonómikus, hangszigetelt és optimális látási viszonyokat biztosít, így az iparág etalonjának számít.

A pneumatikus felfüggesztésű ülésbe épített joystickok lehetővé teszik a PT-300 könnyű és pontos kezelését. Az oldalsó konzolon lévő kezelőszervek úgy vannak elosztva, hogy felhasználóbarátok legyenek, a 7"-os színes kijelző pedig mindig szem előtt tartja a lényeges hordozó paramétereket.

A ROPS/FOPS/OPS tanúsítás még a legigényesebb alkalmazásokban is megfelel a legmagasabb szintű kezelőbiztonsági előírásoknak. A kabin egész területén elhelyezett szellőzőnyílások és a klímaberendezés minden kényelmet biztosítanak a kezelő számára, akár meleg, akár hideg időben. Opcionálisan a fülke nyomáskiegyenlítő rendszerrel is rendelkezésre áll.

A nagyméretű, 12 mm vastag, ütés- és karcálló LexanTM ablakok kiváló kilátást biztosítanak. A nagy teljesítményű LED-es munkalámpák széles lefedettséget biztosítanak, így minden körülmények között precíz és biztonságos munkavégzést tesznek lehetővé.

SONIC

A Sonic egy intelligens, rugalmas rendszer, amely automatikusan kalibrálja a bozótirtó hidraulikai paramétereit a kezelői vezérlődoboznak köszönhetően, amely lehetővé teszi, hogy a bozótirtó önállóan és folyamatosan maximális kapacitással dolgozzon, minden munkakörülmény között. A Sonic tökéletes összhangot garantál a kezelőgép és a FAE bozótirtó között, 30%-kal növelve a gép teljesítményét.

VÁLASZTHATÓ OPCIÓK

Hátsó csörlő - névleges vontatási kapacitás: 6t


Kabin nyomásszabályozó rendszer


Szikla védők


Erdészeti védőkészlet (kabin oldalsó ablakvédő rácsok + motortér ajtók védelme)


Hátsó kamera kiegészítő LCD kijelzővel (láthatósági csomag)


Olajfeltöltő szivattyú (szerviz csomag)


Szerviz lámpa (szerviz csomag)


800 mm-es acél lánctalpak - egyszeres görgősor


Kiegészítő világítási csomag (láthatósági csomag)


Automatikus tűzoltó rendszer


Vízleeresztő szűrő (nagy teherbírású szűrőcsomag)


800 mm-es acél lánctalpak - dupla görgősor


Megfordítható fújási irányú hűtő ventilátor


Levegővel működő ablaktisztító rendszer


Lebegő emelőrendszer


Aktív energiagazdálkodási funkcióLevegő elzáró rendszer


Védőtető


Motor- és hidraulikaolaj előmelegítő rendszer


H-keret átalakító készlet oszcillálóból fix stílusúvá alakítva


Szélvédő védőrács


Láncvezetők


Ejektor (nagy teljesítményű szűrőcsomag)